Watt Predict

Watt Predict ofera servicii de estimare a productiei de energie electrica a instalatiilor fotovoltaice, care va ajuta producatorii de energie fotovoltaica sa isi creasca profitul, prin maximizarea veniturilor din vanzarea de energie fotovoltaica si reducerea penalizarilor, datorate prognozelor cu erori foarte mari. 

Prin achizitionarea serviciului de estimare a productiei de energie electrica a instalatiilor fotovoltaice, companiile isi vor elimina intr-o mare masura costurile aferente cu penalizarile datorate Pietei de echilibru, datorate estimarilor gresite. Perioada de recuperare a costului platit de client pentru abonametul de servicii pentru prognoza poate varia de la cateva ore, pana la cateva zile, incadrandu-se in intervalul ideal de recuperare a acestor costuri, cu atat mai mult  cu cat acestia nu vor mai plati penalizari pentru erorile de estimare a productie de energie electrica.  

Companiile vor primi zilnic prin mail estimarea cantitatii de energie ce urmeaza sa o primeasca a 2-a zi sau pe ziua in curs. Datele vor fi disponibile si pe site-ul Watt Predict, pentru ca producatorii sa poata avea acces la ele oricand doresc. Analiza datelor meteo se va face in fiecare zi in functie de datele meteo obtinute de la statiile meteo, prim modelul matematic creat de cercetatori, pentru ca eficienta rezultatelor sa fie maxima.